Wellington, prima companie care are grijă de angajați

  • By Tech Week
  • May. 15, 2017

Wellington este prima companie din România care oferă programe complete de corporate wellness și care a obținut prima Certificarea de Corporate Wellness Specialist din Europa Centrală și de Est, acordată de Corporate Health & Wellness Association (CHWA) din S.U.A.


Wellington se ocupă atât de implementarea programelor de corporate wellness dar oferă și consultanță clienților. Specialiștii Wellington găsesc cele mai bune soluții pe care companiile le pot integra în viața angajaților, evaluează nevoile individuale ale acestora și le integrează într-un program complet.


Activitățile Wellington sunt construite pe 7 piloni, care acoperă în totalitate ariile conceptului de wellness. Abordarea holistică permite studierea individului dintr-o perspectivă complexă și obținerea unui echilibru din toate cele 7 perspective: fizic, emoțional, intelectual, spiritual, financiar, social, de mediu.


Astfel, un program de physical wellness aduce schimbări în atitudinea angajaților față de propria sănătate. Inițiative precum organizarea unor seminarii de nutriție sau măsurători biometrice ajută angajații să conștientizeze impactul pe care alimentația îl poate avea asupra sănătății.


Programele de spiritual wellness promovează tehnici de reconectare interioară și armonizare cu mediul, care îi ajută pe angajați să ajungă la o stare de pace interioară și să le ofere resurse în momentele dificile. Wellbeing-ul emoțional se bazează pe tehnici de stress management, relaxare prin respirație, terapii de îmbunătățire a calității somnului și sedințe de coaching sau consiliere.
Wellington promovează si încurajează inițiativele de corporate social responsability și un stil de viață care tratează mediul cu respect. Minimizarea efectele negative ale comportamentelor umane este o parte vitală a conceptului de environmental wellness.
Conceptul de wellness financiar presupune gestionarea optimă a bugetului precum și o planificare pentru viitor. Wellbeing-ul financiar oferă resursele și mijloacele unei vieți echilibrate și conduce la o stare de bine pe toate planurile.


Activitățile Wellington destinate relaxării mentale si wellness-ului intelectual stimulează creativitatea, destresează, amuză și antrenează gândirea. Fie că este vorba despre un workshop handmade sau cursuri de public speaking, efectul este o stare generală de bine care se răsfrânge asupra tuturor aspectelor vieții. Programele de social wellness oferă soluții de evitare a conflictelor și de îmbunătățire a abilităților de comunicare: ateliere de parenting, gestionarea conflictelor, comunicare eficientă.


Studiul Gallup din 2013 arată că angajații care excelează în toate cele 7 dimensiuni ale wellbeing-ului lipsesc de la muncă, din cauze medicale, cu 41% mai puțin și prezintă cu 81% mai puține șanse să își caute un nou angajator în următorul an.


Totodată, rezultatele unui studiu efectuat de Institutul OC Tanner în 2015 arată că starea de bine este influențată de beneficiile de wellness oferite de companie iar angajații cu un nivel de wellbeing scăzut lucrează la doar 64% din productivitatea maximă.
În anul 2016, evenimentele Wellington au însumat un număr de 20.483 de participanți, preponderente fiind activitățile tematice (33%), cele dedicate nutriției (32%), măsurătorile biometrice (14%), sport (8%) și prevenție (6%).


Te întrebi dacă organizația ta are nevoie de programe de corporate wellness? Atunci gândește-te că productivitatea este un indicator cu dublu tăiș, este locul unde se poate pierde timp și bani sau din contră.

Read next

Placeholder

How Do We Defend Smart Buildings from Hackers?

Tech Week

22 May 2019, 16:08
Placeholder

Soluții personalizate de panouri fotovoltaice de ...

Tech Week

22 May 2019, 15:49
Placeholder

Wolf-e în oraș

Tech Week

22 May 2019, 05:47
Placeholder

Asko Group parchează la Bucharest Tech Week cu Ma...

Tech Week

20 May 2019, 14:53
Placeholder

Transformarea HR-ului: inovează atunci când alț...

Tech Week

20 May 2019, 07:14
Placeholder

Mobile Device Management Opens New Roads to the BY...

Tech Week

17 May 2019, 11:08