ROBOCOP și Hyperloop au deschis Bucharest Technology Week

  • By Tech Week
  • May. 15, 2018

Bucharest Technology Week a deschis marți, 14 mai, porțile celei de-a treia ediții oferind locuitorilor din Capitală o săptămână plină de evenimente tech.

ROBOCOP, polițistul robot dotat cu inteligență artificială învățat să asigure ordinea publică, a deschis festivalul alături de co-fondatorul rLoop, comunitatea de ingineri care a câștigat competiția SpaceX Hyperloop, lansată de Elon Musk.

ROBOCOP este creația companiei indiene H-Bots Robotics și se va întâlni cu publicul din Tech Expo, din Piața Universității în weekendul din 18-20 mai.

Polițistul robot poare să miște, să vorbească cu oamenii, să identifice suspecți, să detoneze bombe.

ROBOCOP n-are nevoie de prezența unui operator ca să interacționeze, ci reacționează la mediul din jur pe baza datelor adunate în timp real.

Publicul care dorește să dea mâna cu un polițist robot, poate să se înscrie gratuit și să vină de vineri până duminică pe platoul din Piața Universității.

O altă tehnologie menită să ne sprijine în viață este Hyperloop, un sistem conceptual de transport de mare viteză propus de Elon Musk.
Conceptul Hyperloop ne pune să ne imaginăm o lume în care o distanță parcursă astăzi cu avionul timp de o oră și jumătate, s-ar reduce la un timp mai mic de 30 de minute. Dintr-o dată distanțele spre serviciu sau cele către locurile de vacanță n-ar mai necesita mult timp ca să le parcurgem. Teoretic, am putea locui aproape oriunde și am putea lucra în cealaltă parte a țării sau chiar a Continentului.

rLoop, comunitatea de 1300 de ingineri din 59 de țări din toate colțurile lumii și din cele mai mari companii sau organizații de pe mapamond: NASA, Google, Facebook, Apple etc., a câștigat premiul pentru inovație la competiția SpaceX Hyperloop, ediția 2015-2017, iar co-fondatorul acesteia, Ilyas Vali, susține o conferință în cadrul Business Summits din Bucharest Technology Week.

Dacă la conferințele de business din cadrul festivalului participă specialiștii din companii, în Piața Universității sunt invitați toți curioșii și pasionații de gadgeturi inteligente, mașini, biciclete și trotinete electrice, drone, roboți și multe alte.

 

Read next

Placeholder

Liability of Robots & Algorithms Special Obli...

Tech Week

26 May 2019, 08:52
Placeholder

How Do We Defend Smart Buildings from Hackers?

Tech Week

22 May 2019, 16:08
Placeholder

Soluții personalizate de panouri fotovoltaice de ...

Tech Week

22 May 2019, 15:49
Placeholder

Wolf-e în oraș

Tech Week

22 May 2019, 05:47
Placeholder

Asko Group parchează la Bucharest Tech Week cu Ma...

Tech Week

20 May 2019, 14:53
Placeholder

Transformarea HR-ului: inovează atunci când alț...

Tech Week

20 May 2019, 07:14