O zi din viața unui utilizator FIBARO

  • By Tech Week
  • May. 11, 2018

Un sistem smart home performant permite controlul dispozitivelor electrice și electronice cu buton on/off, sistemului de încălzire, de iluminat, sistemului audio, încuietorilor, camerelor video, atât din interiorul locuinței cât și de la distanță, folosind un smartphone conectat la Internet. Astfel, poți programa efectuarea anumitor activități în diferite momente ale zilei pentru buna gestionare a locuinței, dar și trimiterea de notificări relevante în eventualitatea unor evenimente nedorite (inundații, incendii, intrare prin efracție, fier de călcat uitat în priză, ușa lăsată descuiată la plecare etc.) astfel încât cantitatea de efort, energie, timp și bani implicate în gestionarea unei case să fie minime, cu maxim de rezultate.

Când locuiești într-o locuință inteligentă, ai parte de o mulțime de evenimente plăcute care îți fac viața mai ușoară și mai confortabilă. Încă de la primele ore ale dimineții până seara târziu, la culcare, ai posibilitatea să îți personalizezi locuința să funcționeze așa cum ai nevoie, pentru a-ți oferi o stare de bine atunci când te afli în interiorul său, cât și liniștea atât de necesară, atunci cand ești plecat.

Trezirea perfectă

Pregătește-ți trezirea perfectă pentru dimineți ușoare și pozitive, chiar și în zilele înnorate. Atunci când utilizezi posibilitățile infinite oferite de sistemul FIBARO, ai garanția confortului optim în activitățile matinale.

Imaginează-ți următorul scenariu:

6:30 am

Unitatea centrală a sistemului FIBARO colectează datele despre starea vremii în baza cărora particularizează o serie de activități programate, precum ajustarea temperaturii potrivite pentru nevoile și obiceiurile tale.

7:15 am

Temperatura din fiecare cameră este acum perfectă. Te vei trezi ascultând postul de radio preferat, mai întâi în surdină, apoi volumul va crește ușor.

7:20 am

Jaluzelele sunt ridicate treptat și lumina naturală pătrunde în cameră. Pe timp de iarnă, FIBARO pornește sistemul de iluminat la o intensitate de doar 30%, pentru a permite vederii să se adapteze treptat la lumina zilei.

7:25 am

Te ridici din pat. Casa simte mișcare în dormitor și îți luminează drumul spre baie și bucătărie.

7:28 am

Pornește espressorul. Se aprinde apoi și televizorul, pe canalul de știri favorit.

7:30 am

Ferestrele se deschid ușor pentru a lăsa aerul proaspăt să pătrundă în casă.

Întoarcerea acasă

După o zi grea la birou, meriți câteva momente de relaxare. Tot ce visezi este să te întorci acasă. Informează sistemul FIBARO când urmează să sosești pentru a crea atmosfera potrivită care să îți asigure confortul și comoditatea.

7:00 pm

Sistemul știe că urmează să se întunece datorită intensității mai reduse a luminii din exterior. Se aprinde iluminarea grădinii.

7:10 pm, te întorci de la lucru

Sistemul poate detecta că mașina ta se apropie de casă și sporește la 100% luminozitatea în grădină și pe aleea principală. Se deschide mai întâi poarta, apoi ușa de la garaj. Se aprinde lumina în garaj.

7.11 pm, parchezi în garaj

Dacă senzorul CO simte o deteriorare a calității aerului în garaj, va porni ventilatorul, care va conduce la evacuarea fumului la exterior. În cazul în care concentrația de monoxid de carbon este prea ridicată și reprezintă o amenințare la viața ta, ușa de garaj va rămâne deschisă până la aerisirea completă.

7.12 pm, intri în casă

Alarma este dezactivată. Dacă afară este întuneric, toate jaluzele sunt coborâte, iar luminile aprinse în toate încăperile în care este detectată mișcare. Televizorul pornește pe canalul favorit.

7.20 pm

Scena “UDĂ GRĂDINA” este activată. Luminozitatea luminii din grădina este redusă la 50%. Aspersoarele sunt pornite pentru a uda grădina.

7.50 pm

Vecinul ți se alătură la vizionarea unui meci de fotbal. Înainte să sosească, vorbești cu el la telefon, care este conectat la Intercom. Când deschizi poarta, intensitatea luminilor din grădină este mărită la 100%, iar aspersoarele sunt oprite, astfel încât să nu îți stropești oaspetele.

Siguranță – in situațiile critice

În eventualitatea unui incendiu, răspunsul imediat la amenințări reprezintă cel mai important factor, deoarece ne poate salva viața. FIBARO va identifica amenințările la nivel de secunde, te va avertiza asupra pericolului și va activa toate procedurile de alarmă pre-programate, prevenind astfel ca o tragedie să se întâmple.

1:03:12 am

Senzorul de fum trimite un semnal către unitatea centrală FIBARO, informând că există amenințarea de foc în casa ta. Sistemul implementează procedurile de urgență și te informează asupra pericolului.

1:03:15 am

Se activează alarma, în timp ce toate luminile din casă sunt comutate pe modul intermitent pentru a atrage atenția asupra situației de urgență.

1:03:17 am

Sistemul FIBARO închide toate ferestrele din casă, pentru a nu lăsa oxigenul să patrundă în locuință. De asemenea, va ridica jaluzelele și va descuia ușile, pentru a permite evacuarea rapidă și accesul pompierilor.

1:03:18 am

FIBARO va opri alimentarea cu gaz. În același timp, sistemul de ventilație se activează la 100% din capacitate, pentru a absorbi oxigenul și fumul.

1:03:21 am

Sistemul de ventilatie și aparatele de aer condiționat sunt deconectate imediat pentu a preveni răspândirea fumului în casă.

1:03:22 am

Toate dispozitivele audio și video redau mesaje de avertizare și instrucțiuni de evacuare.

1:03:23 am

Iluminarea special pre-configurată ghidează ieșirea membrilor familiei printr-o rută de evacuare.

Acestea sunt doar câteva exemple de scenarii posibile, în realitate, poți adapta complet sistemul FIBARO la stilul tău de viață. Având una dintre cele mai intuitive și prietenoase interfețe, creată pentru a fi folosită cu aceeași ușurință cu care este utilizată o telecomandă de televizor, sistemul permite monitorizarea și controlul locuinței via smartphone, smartwatch, tabletă sau PC, de oriunde te-ai afla. Aplicația FIBARO este disponibilă pe sistemele de operare iOS și Android.

Read next

Placeholder

How Do We Defend Smart Buildings from Hackers?

Tech Week

22 May 2019, 16:08
Placeholder

Soluții personalizate de panouri fotovoltaice de ...

Tech Week

22 May 2019, 15:49
Placeholder

Wolf-e în oraș

Tech Week

22 May 2019, 05:47
Placeholder

Asko Group parchează la Bucharest Tech Week cu Ma...

Tech Week

20 May 2019, 14:53
Placeholder

Transformarea HR-ului: inovează atunci când alț...

Tech Week

20 May 2019, 07:14
Placeholder

Mobile Device Management Opens New Roads to the BY...

Tech Week

17 May 2019, 11:08