Man & Machine: doua generatii, acelasi spirit!

  • By Tech Week
  • May. 16, 2018

Cel mai mare portret al parintelui informaticii din Romania – Grigore Moisil – a fost realizat de cunoscuta trupa de grafferi Sweet Damage Crew si un robot care picteaza, in cadrul Bucharest Technology Week 2018

Bucuresti, 16 mai 2018 – J&B Rare Scotch, whisky-ul numarul 1 in Romania, continua initiativa de a aduce impreuna generatii diferite, cu acelasi spirit, printr-un experiment inedit pus in scena in cadrul Bucharest Technology Week (14 – 20 mai), cel mai mare eveniment dedicat tehnologiei din Romania: Man & Machine. Echipa de grafferi de la Sweet Damage Crew si Sprayprinter, robotul inovator care picteaza, au realizat, in timp record, un portret de mari dimensiuni al cunoscutului matematician si informatician Grigore Moisil, pe peretele clubului Expirat din Bucuresti. Lucrarea de arta a fost finalizata si inaugurata marti seara, 15 mai.

„Campania Man & Machine este un manifest dedicat lui Grigore Moisil, desfasurat prin colaborarea a doua entitati, care au acelasi spirit creativ insa abordari diferite. Man & Machine este primul proiect de street art din Romania care imbina arta umana si arta robotica – cea mai cunoscuta trupa de grafferi si unul dintre cei mai avansati roboti care picteaza – un concept vizionar, asa cum si Grigore Moisil a fost un vizionar si inovator al generatiei sale”, declara Razvan Tucaliuc, CEE Group Diageo brands.

Doua generatii nascute in ere diferite, unite prin tehnologie
La mai bine de un secol de la nasterea celui care a devenit parintele informaticii romanesti, Grigore Moisil primeste un omagiu din partea oamenilor, pe de o parte, si a tehnologiei, de cealalta parte. Realizarea portretului mural al lui Grigore Moisil a durat patru zile, iar la actiune – parte a Bucharest Technology Week -, a participat o echipa formata din 3 grafferi, in colaborare cu robotul Sprayprinter.

Sweet Damage Crew se numara printre cei mai cunoscuti artisti urbani, cu zeci de proiecte de street art la activ menite sa coloreze orasele gri ale Romaniei – atat in Bucuresti, cat si in alte orase din tara. Ajutorul pentru grafferi a venit de la Sprayprinter, unul dintre cei mai performanti roboti care picteaza si singurul din lume care poate realiza imagini la o scara atat de mare, intr-un timp atat de scurt.

Read next

Placeholder

Liability of Robots & Algorithms Special Obli...

Tech Week

26 May 2019, 08:52
Placeholder

How Do We Defend Smart Buildings from Hackers?

Tech Week

22 May 2019, 16:08
Placeholder

Soluții personalizate de panouri fotovoltaice de ...

Tech Week

22 May 2019, 15:49
Placeholder

Wolf-e în oraș

Tech Week

22 May 2019, 05:47
Placeholder

Asko Group parchează la Bucharest Tech Week cu Ma...

Tech Week

20 May 2019, 14:53
Placeholder

Transformarea HR-ului: inovează atunci când alț...

Tech Week

20 May 2019, 07:14