Hybrid și Boosterjet de la Suzuki, prezente și ele la Tech Week

  • By Tech Week
  • May. 23, 2018

Dacă nu ai avut șansa să vezi cele mai noi modele de la Suzuki sau le-ai văzut, însă vrei să le și testezi, îți spunem noi unde le găsești. Mașinile Suzuki, recunoscute pentru tehnologiile lor Boosterjet și Hybrid, care vor fi prezente la Technology Week din București să ne bucure pe toți.
La eveniment avem ocazia să descoperim și motorul 1,0 BOOSTERJET pe benzină ce oferă atât un consum redus de combustibil, cât și performanțe rutiere excelente. Modul de amplasare și sistemul cu injecție directă contribuie la un consum scăzut de combustibil, în timp ce turbo compresorul oferă același cuplu dintr-un motor de 1 litru ca și un motor aspirat de 1,7 – 1,8 litri.
Chiar dacă vine cu un nivel ridicat de putere, zgomotul și vibrațiile sunt reduse, datorită unei rigidități mărite a șasiului. Motorul oferă performanțe optime în toate condițiile, de la mersul prin oraș la mersul sportiv.

Hybrid și Boosterjet, tehnologiile japonezilor devenite accesibile românilor

Când pasiunea pentru mașini devine primordială, nu mai contează cum e vremea afară, deci mergi la Tech Week să vezi care-i povestea în cazul 1.2 Hybrid. Tehnologia este disponibilă pe modelul Suzuki Swift, deci pe o mașină de clasa B. Practic, ea devine accesibilă pentru cei care doar visau la o hibridă, prețul începe de la 13.710 euro tva inclus. Oricum, nu trebuie să ne credeți pe cuvânt, vedeți astea în Piața Universității.

Smart Hybrid Vehicle este un hybrid de tip “mild” dezvoltat de Suzuki care foloseşte un starter generator integrat, adică ISG (Integrated Starter Generator), care asistă motorul termic în timpul accelerărilor şi permite recuperarea energiei în timpul frânărilor. Este vorba despre un alternator convențional care regenerează electricitatea, detectând forţa de apăsare a frânelor și amplificând în consecinţă cantitatea de energie generată.
Astfel, cu energia stocată în baterii, motorul electric din ISG îmbunătăţeşte consumul de combustibil, asistând parţial motorul termic. Cuplul format din cele două propulsoare oferă cantitatea suplimentară de energie necesară în momentele de consum maxim, la plecarea de pe loc sau în timpul accelerărilor puternice.

Tehnologiile Boosterjet și Hybrid, de la Suzuki, ne vor fi puse la dispoziție toată săptămâna la Technology Week Bucharest, prin simpla programare la un test drive. Evident, cu permis de conducere și fără licori interzise 

Totul a început de la un război de țesut…

Precum industriașii britanici de la începutul erei industriale, de pe la sfârșitul secolului 18, fondatorul companie Suzuki, Michio Suzuki, a pus afacerea pe picioare prin producția de războaie de țesut. Astăzi, Suzuki are unele dintre cele mai accesibile tehnologii de înaltă clasă. De la automobile și motociclete, brandul japonez a ajuns să fie recunoscut și pentru gama sa de ATV-uri și motoare de bărci.

Încă de la începuturi, Suzuki a revoluționat piața războaielor de țesut prin țesăturile unicat pe care le puteau realiza. În prezent, fac același lucru cu tehnologia AllGrip, care o oferă performanță 4×4 la prețuri accesibile. La fel se întâmplă cu tehnologia Hybrid, aceasta schimbă radical jocul în categoria de autoturisme ECO friendly.
Urmărind evoluția companiei de-a lungul istoriei, descoperim că anii întregi de cercetare, proiectare și dezvoltare de concepte au ajutat la crearea unor tehnologii competitive.

Read next

Placeholder

How Do We Defend Smart Buildings from Hackers?

Tech Week

22 May 2019, 16:08
Placeholder

Soluții personalizate de panouri fotovoltaice de ...

Tech Week

22 May 2019, 15:49
Placeholder

Wolf-e în oraș

Tech Week

22 May 2019, 05:47
Placeholder

Asko Group parchează la Bucharest Tech Week cu Ma...

Tech Week

20 May 2019, 14:53
Placeholder

Transformarea HR-ului: inovează atunci când alț...

Tech Week

20 May 2019, 07:14
Placeholder

Mobile Device Management Opens New Roads to the BY...

Tech Week

17 May 2019, 11:08