Idei cu aplicabilitate imediată pe care le poți afla la Bucharest Tech Week

  • By Tech Week
  • Mar. 28, 2019

Ai aplicații care îți spun când să bei apă. Aplicații care îți amintesc să faci mișcare și aplicații care îți arată ce au mai făcut prietenii tăi. Însă, nu primești niciodată notificări care să îți amintească să investești în tine.

Cu toată agitația din jurul tău, uiți cel mai adesea un lucru important: ca să devii mai bun din punct de vedere profesional este necesar să investești constant în dezvoltarea ta, indiferent de experiență sau vârstă.

Participarea la evenimente este o formă de a investi în dezvoltarea ta. De aceea, în continuare voi împărtăși cu tine trei idei cu implementare imediată pe care le poți regăsi în agenda de anul acesta de la Bucharest Tech Week.

 

Tehnologia spațială poate avea aplicabilitate și în business

Pentru a avea capacitatea de a lansa rachete în spațiu, companii precum NASA, SpaceX sau ESA (European Space Agency) dețin, poate, cele mai avansate tehnologii din lume. Frank Salzgeber, Head of Innovation la ESA, a înțeles potențialul imens care stă ascuns în spatele conceptelor inovatoare folosite de instituțiile care se ocupă de explorarea spațiului și cum pot fi aplicate acestea în business.

Frank este de părere că tehnologia folosită în spațiu reprezintă coloana vertebrală a economiei digitale, telecomunicațiilor și navigației. Spre exemplu, fără această tehnologie, nu ar putea exista mașini autonome, iar avioanele ar zbura haotic. În 21 mai, Frank Salzgeber aduce la Innovation Summit idei despre cum tehnologia spațială poate reprezenta un catalizator al inovației în business.

 

De ce trebuie schimbat modul de abordare asupra tinerilor angajați

Toată lumea vorbește despre generațiile tinere, însă puțini sunt cei care propun moduri noi de abordare cu privire la provocările generate de gestionarea acestora.
Dacă milenialii reprezentă deja un procent destul de mare din angajații companiilor din România (și nu numai), reprezentanții generației Z încep să intre treptat în mediul de business. Fiecare generație excelează în felul ei, dar există și puncte sensibile determinate de mediul în care aceștia s-au dezvoltat.

Cel mai organizat om din America, Andrew Mellen, analizează în cadrul HR Masters Summit influența tehnologiei asupra generațiilor și modul în care aceștia își privesc responsabilitățile, cu scopul de a genera soluții cu privire la motivarea și productivitatea echipelor formate din reprezentați ai generațiilor Millennial și Z.
Ah, și încă un hint legat de sesiune, Andrew crede că multi-tasking-ul nu este o soluție pentru productivitate. Nici măcar pentru mileniali. Află pe 22 mai de ce!

 

Despre hype-ul Blockchain: ficțiune sau realitate?

Deși au trecut 10 ani de la apariția Bitcoin-ului, tehnologia Blockchain care stă la baza criptomonedei este încă tânără, iar spațiu de a inova în această direcție este suficient. Din acest motiv, se observă în ultima vreme din ce în ce mai multe investiții în startup-urile care utilizează această tehnologie. Ingeniozitatea Blockchain constă în platforma realizată care permite tranzacții rapide, securizate și descentralizate între membrii unei rețele.

Eddy Travia este unul din pionerii investițiilor în Blockchain și speaker la Fintech Summit pe 23 mai. De la acesta poți afla mai multe detalii despre: viitorul tehnologiei din spatele Bitcoin, perspectiva asupra investițiilor în Blockchain și cum a luat naștere această soluție digitală ce funcționează prin delegarea încrederii către toți participanții din rețea.

 

Acestea sunt doar 3 exemple din multitudinea de idei pe care le poți afla din participarea la Bucharest Tech Week. Consultă agenda și speakerii evenimentului de pe 21-24 mai de la Radisson Blu. Găsește conferința care se potrivește pe nevoile tale și alege să investești în dezvoltarea ta. Bilete disponibile pe www.techweek.ro.

Read next

Placeholder

More Efficient Trainings for Air Traffic Control P...

Tech Week

20 June 2019, 12:55
Placeholder

The Future of Instant Messaging for Organizations ...

Tech Week

18 June 2019, 07:36
Placeholder

Practical Applications for Automatic License Plate...

Tech Week

18 June 2019, 07:35
Placeholder

Microsoft a fost prezent din nou la Bucharest Tech...

Tech Week

29 May 2019, 13:51
Placeholder

Liability of Robots & Algorithms Special Obli...

Tech Week

26 May 2019, 08:52
Placeholder

How Do We Defend Smart Buildings from Hackers?

Tech Week

22 May 2019, 16:08